Το χωριό μας

Published on Saturday, 23 January 2016

Ανάμεσα στις παρυφές της Οίτης και της Γκιώνας συναντάμε το πανέμορφο Οινοχώρι.

Το παλιό όνομα ήτανε Άνω Κάνιανη αλλά με απόφαση της επιτροπής τοπωνυμιών η οποία δημοσιεύτηκε στο «Διάταγμα 9ης Σεπεμβρίου 1927» μετονομάστηκε σε Οινοχώρι από το εκλεκτό και άφθονο κρασί που παρήγαγε.

Βρίσκεται σε απόσταση 13χλμ απ'ο Γραβιά, σευψόμετρο 870μ, σε απόσταση 45χλμ από Λαμία, 140χλμ απο Αθήνα μέσω Πάτρας-Ρίου Αντιρίου-Άμφισσας και 205χλμ από Αθήνα μέσω Κάστρου-Ορχομενού.

Το χωριό έχει δύο πανέμορφες πηγές τον Κεφαλόβρυσο και την Κατέρω με πανήψηλα αιονώβια πλατάνια.Έλατα υπάρχουν ακόμη και μέσα στις αυλές των σπτιτιών και το πανέμορφο τοπίο συμπληρώνουν δρυς,πουρνάρια,πλατάνια,σπάρτα,καρυδιές,καστανιές και μηλιές δημιουργώντας μία ανεπανάληπτη εικόνα ομορφιάς.

Στο κέντρο υπάρχει ο ναός της Αγίας Αικατερίνης, το πολιτιστικό κέντρο, γήπεδο μπάσκετ, σύγχρονη παιδική χαρά και ο ξενώνας ο οποίος προσφέρεται για διασκέδαση, καλό φαγητό και ξεκούραση.

Υπάρχει δυνατότητα για περιπάτους στο δάσος, επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και τους Δελφούς και εφόσον κάποιος επιθυμεί θάλασσα μπορεί να βρει στην Ιτέα και τα Καμένα Βρούρλα.Οι χιλιομετρικές αποστάσεις των παραπάνω ειναι 35 έως 55 χιλιόμετρα.

Hits: 1637
www.000webhost.com