ολο και λιγοστέυουμε

Published on Monday, 30 November -0001

Tis 19-8-18 έφυγε από κοντά μας ο Σπύρος Πολίτης σε ηληκία 93 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στην Ι.Μ Λαμίας χοροστατούν τος του Σεβασμιότατου Νικολάου και ο ενταφιασμός στο οινοχώρι.

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στην ζωή του Σ Πολίτη τονίζοντας ιδιαιτέρως τον άριστο χαρακτήρα του τον τόπο που γεννήθηκε την σταδιοδρομία του δάσκαλος στο Οινοχώρι σπούδασε  με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης επιλέχθηκε από την ONESKO και στάλθηκε στο Κογκό με σκοπό  την οργάνωση Παιδαγωγικής Σχολής.

Υπηρέτησε ως καθηγητής παιδαγωγικών ακαδημιών Λαμίας  Λάρισας ως Γενικός Διευθυντής στην σχολή νηπιαγωγών Χανίων και τέλος στην Π.Α Λαμίας ως το 1982 όπου πήρε την συνταξή του.

Ο εκπρόσωπος της Τ.Κ.Οινοχωρίου Ι. Κασβής αποχαιρέτησε τον εκλειπόντα λέγοντας.

Ο Σεβασμιότατος τα είπε όλα και τον ευχαριστούμε πολύ.

Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να μεταφέρω τον σεβασμό την εκτίμηση και την αγάπη των συνχωριανων μου στο πρόσωπο του Σ.Π.

Ο Σ.Π. Ανέβηκε όλα τα σκσλιά της επιστήμης του έως τα ανώτερα αξιώματα για μας όμως τους Οινοχωρίτες ήτανε και θα είναι ο Δάσκαλος μας .Ο δάσκαλος που μας έμαθε να αγαπάμε την εκκλησία μας την οικογενειά μας τους φίλους μας τους συναθρώπους μας.

Είχε την οικονομική ευχαίρια να πηγαίνει εκει που κάθε άνθρωπος θα επιθημούσε να πάει αυτός παρέμενε στο χωριό του το Οινοχώρι το οποίο υπεραγαπούσε

Όταν η καμπάνα της Αγίας Αικατερίνης χτυπούσε πρώτος έπιανε το ψαλτήρι και με την ωραία και καθαρή φωνή του βοηθούσε όλους ανεξερέτως τους Ιερείς που περάσανε από το χωριό μας.

Η τελευταία προσφορά στο χωριό μας΄ήτανε η συγγραφή του βιβλίου-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΧΩΡΙΟΥ- βιβλίο που θα παραμήνει παρακαταθήκη για μας και τα παιδιά μας .Οι συνχωριανοί μου τον τιμήσανε για αυτό και μάλιστα παρουσία του Σεβασμιότατου.

Θείε. για όλα αυτά ένα μεγάλο,ευχαριστώ  και μία υπόσχεση, Η θεία Αλεξάνδρα η αγαπημένη σου σύντροφος που ήτανε πάντα δίπλασου δεν θα είναι μόνη της θα ήμαστε κοντάτης και θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο της

ΚΑΛΟΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ

.

Hits: 117
www.000webhost.com