Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Δελφων

Published on Saturday, 16 December 2017

ΘΕΜΑ.ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΜΑΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Αριθ.Πρωτ.27395. 20-11-17

Κε ΔΗΜΑΡΧΕ

Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής Δήμου Δελφών αριθ.3-8-15/15-6-17 έγινε διάθεση του ποσού των 296.621.00 απο τα μισθώματα ματαλλευτικών χώρων σε Δ.Κ &Τ.Κ. του Δήμου μας.

Με λύπη μου διαπίστωσα οτι η Κοινότητα Οινοχωρίου την οποία και εκπροσωπώ δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατάσταση χορήγησης χρημάτων.

Ενδεχομένως να έχετε κακή πληροφόρηση αν και ο τότε Αντιδήμαρχος κος ΄Νικ. Μολιώτης με έγγραφο απο 6-10-2016 σας είχε ενημερώσει (Αριθ.Πρωτ.30508\30\12-2016 }

Η Τ. Κ. Οινοχωρίου είναι αυτή που θίγεται ,αν όχι περισσότερο,το ίδιο με τις όμορες Κοινότητες.

Στην περιοχή Αγ.Βασιλείου απο πάντα υπήρξε χώρος της Κοινότητας και αυτό αποδεικνύεται απο το ότι όταν άρχισε η εκμετάλλευση του χώρου οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν εξ ολοκλήρου σε κατοίκους του Οινοχωρίου.

Ο σημερινός Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο λόφο του της περιοχής Αγίου Βασιλείου,έγινε απο τα μεταλλεία σε αντικατάσταση παλαιού Ιερού Ναού ο οποίος υπήρχε σε απόσταση 500 περ.μέτρων κάτω και αριστερά απο τον σημερινό.Μάλιστα οι τότε συζητήσεις μεταξύ των τότε Προέδρων με την Διεύθυνση των μεταλλείων υπήρξαν ιδιαίτερα μακροχρόνιες και δύσκολες.

Ο Ξενώνας του Οινοχωρίου άρχισε την κατασκευή του με χρήματα των μεταλλείων (περίπου το μισό κόστος).Αρκετά σπίτια του οικισμού έχουν ρωγμές απο τις εκρήξεις (φουρνέλα )των μεταλλείων.

Σήμερα δυστυχώς η μεταλλευτική εταιρία προβαίνει σε γεωτρήσεις σε απόσταση 2 χιλ.απο την κορυφή του Αγίου Βασιλείου προς το χωριό, γεγονός που θα προκαλέσει πιθανώς την αντήδραση των κατοίκων.

Για όλα τα παραπάνω παρακαλώ να δώσετε στην Κοινοτητά μου το ποσόν που αναλογεί για το έτος 2016-2017 και όταν συνεχιστεί η διανομή των χρημάτων να μην εξαιρέσετε την Τ.Κ.Οινοχωρίου.

Τέλος να σας υπενθυμίσω ότι με έγγραφο της 14-9-17 πιυ σας διαβιβάστηκε με αριθ.πρωτ.22349\28-9-2017 έγγραφο Αντιδημάρχου Δ.Ε.Γραβιάς,οι Πρόεδροι της Δ.Ε Γραβιάς έχουν ζητήσει συνάντηση μαζίσας σχετικά με τα έσοδα των μεταλλευτικών χώρων και την οποία περιμένουμε.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΒΗΣ

 

 

Hits: 95
www.000webhost.com