Πέρασε το καλοκαίρι

Published on Monday, 23 October 2017

Ενα ακόμη καλοκαιράκι τελείωσε.Ο καιρός γενικά υπήρξε ζεστός με λίγες βροχές.Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες του χωριού μας στα συνηθισμένα επίπεδα .Βεβαίως είχαμε και απώλειες αρχές καλοκαιριού έφυγε απο κοντά μας ο Τάκης ο Τσιβάρας και μετά η θεία Παναγιού «Παπαυγέρενα ».

 Μεγάλο πρόβλημα ηταν το κλείσιμο του Ξενώνα μετά τα Χριστούγεννα σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.Το χειρότερο δε ήταν οτι η Κ. Κλαουδάτου δεν παρέδιδε τα κλειδιά προκειμένου να ξεκινήσει η διαδηκασία για  επαναλειτουργία του Ξενώνα .Τα κλειδιά παραδόθηκαν τις 20 Σεπτεμβρίου και αμέσως ο εκπρόσωπος τις Τ.Κ ζήτησε απο τον Δήμο να αρχίσει η διαδηκασία δημοπράτησης.

Στις 13−8−17 έγινε Γ. Σ Των Οινοχωριτών στην οποία ο εκπρόσωπος της Κοινότητας ενημέρωσε τους συνχωριανούς για τα θέματα του Δήμου και του τοπικού Διαμερίσματος όπως η αποπεράτωση της αναμόρφωσης του κεντρικού δρόμου πρός Κεφαλόβρυσο.Η τοποθέτηση πινακίδων στις εισόδους του Οκισμού. Η επαναλειτουργία των τουαλετών στην πλατεία.Η αναμόρφωση της εισόδου στο ρέμα Κεφαλόβρυσου ( οι εργασίες συνεχίζοντε ). Εγινε αποκατάσταση του ρήγματος στην δεξαμενή ύδρευσης αλλά ο υπεύθυνος μηχανικός του Δήμου διαπίστωσε ρωγμές στο εσωτερικό της δεξαμενής γιαυτό έκανε εισήγηση για εκταμίευση 1500 Ε .προκειμένου να γίνει νέα τσιμεντοκονία.Εαν και εφ. όσον δοθούν τα χρήματα η εργασία αυτή θα γίνει κατά  την διάρκεια της χειμερινής περόδου.

Για πρώτη  φορά  φέτος δεν έγινε καταμέτρηση των νερών γιατί ο Δήμος προχωρά σε ενιαίο σύσττημα χρέωσης της κατανάλωσης και όπως τονίστηκε απο τον  εκπρόσωπο της Κοινότητας  ας ελπίσουμε οτι δεν θα χρεωνόμαστε όπως το Γαλαξείδι ,Ιτέα , Αμφισσα κ.λ.π. Οσο για τα περισυνά χρεωστούμενα ακόμη  δεν έχει γίνει εκαθάριση απο τον Δήμο.

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε η εφετινή σοδιά των λίγων καλλιεργητών υπήρξε καλή εκτός απο εκείνους οι οποίοι δέχτηκαν την  επιδρομή αγριοχοίρων.

Hits: 131
www.000webhost.com