Σηζήτηση με θέμα η σιδηροδρομική γραμή Τιθορέας Μπράλου Λιανοκλάδι

Published on Wednesday, 03 May 2017

 

Στις 29-4-17 και ώρα 7 μμ στο εκπολιστικό κέντρο Α Μπράλου έγινε συζήτηση για το μείζον θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής μετά την λειτουργία της νέας γραμμής μέσω της σήραγγας Καλλιδρόμου.

Την συζήτηση προκάλεσε ο σύλλογος Α Μπράλου και έγινε παρουσία του Δημάρχου κ.Γώγου,του κ.Δ Τσιβάρα ανωτέρου υπαλλήλου του ΟΣΕ του κ. Κατσίκα τ.περιφερειακού συμβούλου Βουλευτών της περιοχής και πλήθος κατοίκωντης περιοχής

Την συζήτηση άνοιξε ο κ.Δήμαρχος ο οποίος τόνισε την απαραίτητη διατήρηση της γραμμής πρότεινε εταιρεία Λαικής βάσης για την διαχείριση του τμήματος Τιθορέα-Μπράλου-Λιανοκλάδι,και ιδιαιτέρως είπε με έμφαση οτι όλλοι ενωμένοι φορείς Δήμος περιφέρεια κάτοικοι να αγωνισθούν για την αίσια έκβαση της  υπόθεσης.

Ο κ. Τσιβάρας ως γνώστης των θεμάτων του ΟΣΕ είπε  ότι η διατήρηση της γραμμής πρέπει να γίνει απο το κράτος γιατί το κόστος συντήρησης είναι τεράστιο.

Ο κ. Κατσίκας διάβασε εισήγηση που είχε κάνει το 2013 στο τότε περιφερειακό συμβούλιο στην οποία ετονίζετο η ιστορικότητα τησ γραμμής και οτι θα πρέπει να ενταχθεί σε πρόγραμμα τουρισμού όπως οι γραμμές  Καλαβρύτων-Πηλίου Βόλου.

Ο παρευρισκόμενος Βουλευτής κ. Μιχελής εκ μέρους του κηβερνώντος κόμματος είπε μεταξύ άλλων ότι έχει την διαβεβαίωση της Κηβέρνησης η γραμμή θα παραμείνει ως έχει για στρατιωτικούς λόγους σαν δεύτερη εναλακτική επικοινωνία βορρά νότου.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου σιδηροδρομικών τόνισε ότι το όλο ζήτημα είναι πολητική απόφαση  το κόστος συντήρησης τεράστιο και τέλος δεν είναι δυνατόν σύμφωνα με τους ευρωπαικούς νόμους κάποιος φορέας να αναλάβει την διατήρηση της γραμμής.

Τέλος έγινε  διαλογική συζήτη μεταξύ των παρευρισκομένων και των αρμοδίων.Ευχή όλλων είναι η διατήρηση της γαμμής για λόγους Ιστορικούς -τουριστικούς-και βεβαίως για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

 

Hits: 174
www.000webhost.com