Χριστούγεννα στο χωριό μας

Published on Thursday, 29 December 2016

Χριστούγεννα στο Οινοχώρι.Τι ωραίες αναμνήσεις, χιόνια, όλα τα σπίτια ανοιχτά. Η μυρωδιά απο τα κοντοσούβλια και τις τσιγαρίθρες διάχυτη στον αέρα.Τα δύο μαγαζιά του χωριού Πουρνάρας και Μπαρτσόλιας γεμάτα κόσμο -πρέφα-κρασάκι-ιστορίες -σχέδια για το κιυνήγι κ.λ.π. Παρέες για χρόνια πολλά απο σπίτι σε σπίτι.Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.

Τώρα τα πάντα έχουν αλλάξει .Χιόνια ελάχιστα, παγωνιά τρομερή κόσμος πάρα πολύ λίγος .Ακόμα και η καμπάνα που σε κάθε γιορτή μας καλούσε στην Αγία Αικατερίνη και αυτή σώπασε

.Με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης λειτουργεία γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων λες και είναι δύσκολο να γίνει λειτουργία ανήμερα σε διαφορετικό χρόνο.( τα παλιά χρόνια ο Παπαριστείδης πήγαινε με το γαιδουράκι στα διπλανά χωριά για να κάνει την Θεία Λειτουργεία μετά απο την δικείμας ).

 Και δυστυχώς όλες τις υπόλοιπες γιορτές η εκκλησίαμας παραμένει ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ.

Η σηνεχής απαξίωση της έκκλησίας μας ας προβληματίσει  όλους μας και πρώτα την εκκλησιαστική επιτροπή η όποία  έχει και τον πρώτο λόγο.

Πέρα όμως απο τα παραπάνω το χωριό μας εξακολουθεί να παραμένει όμορφο ήσυχο και όσοι το επισκεφήκανε θα πρέπει να τα περάσανε ωραία.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Hits: 150
www.000webhost.com